Stef Merlijn - Praktijk voor Coaching en Rebalancing - persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, stress

Sessies

Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie duurt gemiddeld 1,5 uur en kan al naar gelang de behoefte worden uitgebreid of ingekort.


Wat als ik een afspraak af moet zeggen?

Wanneer je 48 uur van te voren annuleert, dan worden er geen kosten berekend. Binnen 48 uur voor de sessie betaal je 50% van de sessiekosten, binnen 24 uur de gehele kosten. Je kunt zowel telefonisch als per E-mail een afspraak annuleren.


Locatie

Alle gesprekken worden bij mij in de praktijk gevoerd en dus niet op het werk. Dit wordt met name gedaan omwille van de privacy en tevens om de coachkandidaat uit de sfeer van het werk te halen. Hierdoor ontstaat er vaak vanzelf al meer ruimte voor een open gesprek.


Kan ik ook eerst eens kennismaken?

Het is ook mogelijk om eerst een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek van ongeveer een uur. Hieraan zijn wel kosten verbonden.


Hoeveel sessies zijn er nodig?

Meestal zul je het effect van een sessie meteen na afloop al ervaren. Het is heel gebruikelijk dat je na de eerste paar sessies moe bent. Dit komt voor een groot deel omdat er veel afvalstoffen vrijkomen in het lichaam (bijvoorbeeld na een sessie met Rebalancing). Het is daarom ook aan te raden om veel te drinken na een sessie.
Na enkele sessies kun je geleidelijk meer voelen en toelaten wat er in je leeft. Dit heeft vaak ook met vertrouwen te maken. De meeste mensen zijn het niet gewend om emoties en gevoelens te uiten aan iemand die ze nog niet kennen. Een belangrijk onderdeel van de eerste sessies is dan ook om een vertrouwensband op te bouwen. Hoeveel sessies er uiteindelijk nodig zijn is nooit van te voren te zeggen. Wel kan ik vrij snel aangeven waar naar mijn mening de schoen knelt en hoe we daar het beste aan kunnen werken.


Welke technieken worden tijdens een sessie gebruikt?

Coaching en Rebalancing zijn volledig ge´ntegreerd. Daarom lig je tijdens een sessie lang niet altijd op de behandeltafel. Eigenlijk wordt datgene wat we gaan doen altijd in het moment bepaald. Er zijn allerlei vormen en technieken die gebruikt kunnen worden tijdens een sessie. Uitgangspunt is echter dat er niets hoeft te veranderen, datgene wat er nu is is goed. Dat geeft ruimte en openheid om datgene wat er is te onderzoeken. Hierbij kunnen we gebruik maken van onder andere:

Focussen: Tijdens het focussen gaan we op zoek naar wat er in je leeft (Wat houd je bezig in je hoofd? Wat voel je in je lichaam? etc.). Hierbij gaan we steeds een laagje dieper om zodoende meer in contact te komen met jezelf.
Ademoefeningen: Ademoefeningen zijn heel krachtig. Zuurstof is een belangrijke brandstof voor ons bestaan. Door meer en dieper te ademen kun je meer gaan voelen en komt er meer energie in het lichaam.
Rollenspelen: Soms kruip ik in de rol van een andere persoon om dingen duidelijk te maken of om een bepaald soort gesprek te oefenen.
Bewegingsoefeningen: Door het lichaam te rekken en te strekken kun je meer flexibiliteit in het lichaam krijgen. Tevens brengt het een energiestroom op gang. Daarnaast hebben mensen die 'vast' zitten ook de neiging om minder te gaan bewegen.
Rebalancing: De verschillende vormen van werken met het lichaam kunnen meer bewustzijn brengen. Per situatie zal gekeken worden welke techniek(en) het beste aansluit bij situatie.