Stef Merlijn - Praktijk voor Coaching en Rebalancing - persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, stress

Rebalancing®

Tijdens een Rebalancingsessie wordt er veel met het lichaam gewerkt. Met een aandachtige manier van aanraking is het mogelijk om weer toegang te krijgen tot (oude) opgeslagen emoties en deze alsnog te verwerken. Beperkende overtuigingen, conditioneringen, strategieën en oordelen (over jezelf en anderen) worden ontdekt en vervolgens losgelaten.

Wanneer het niet mogelijk is om een gebeurtenis in je leven helemaal te ervaren (te voelen), zal de bijbehorende, onderdrukte emotie in het lichaam worden opgeslagen. Het ontkennen of onderdrukken van emoties kost zeer veel energie. Aangezien je wilt voorkomen dat een oude pijnlijke emoties alsnog bovenkomt, zul je die jouw hele leven moeten blijven onderdrukken. Dit kan een aantal nadelige gevolgen voor jou hebben, namelijk:
  • het onderdrukken kost veel energie (o.a. vermoeidheid, lusteloosheid)
  • fysieke klachten (o.a. pijnklachten, ziekte)
  • psychische klachten (o.a. depressiviteit, stress, angst)
  • emotionele problemen (o.a. overgevoeligheid, boosheid, verdriet)
Om je bewust te worden van dat wat onbewust al aanwezig is fungeer ik als een spiegel. Dit kan best confronterend zijn. Het grote voordeel hiervan is dat de zaken snel boven water komen en we gericht kunnen gaan werken aan dat wat echt belangrijk is.

Technieken

Bij Rebalancing worden onder andere technieken als Cranio Sacraal, Trägering en diepe bindweefsel-massage gebruikt. Daarnaast worden ook bodyreading, ademtechnieken en focussessies ingezet om tot de kern te komen.

Fysieke klachten

Rebalancing wordt ook vaak gebruikt wanneer er sprake is van fysieke klachten. Deze kunnen ontstaan vanuit (een combinatie van) verschillende oorzaken:
  • Verkeerde lichaamshouding
  • Overbelasting van het lichaam
  • Genetische oorzaken
  • Psychische klachten
  • Ongeval
  • Ziekte (bijvoorbeeld reumatische aandoeningen)
Bij Rebalancing wordt eerst gekeken naar de oorzaak van de klacht. Waarom doet de schouder pijn? Hoe wordt de schouder ondersteund door andere delen van het lichaam? Is er sprake van stress? Vervolgens gaan we de verschillende delen van het fysieke, emotionele en energetische lichaam in balans brengen.
Als een fysieke klacht niet meer te genezen is, wordt er voornamelijk aandacht besteed aan de acceptatie van de pijn en aan de beperkingen die deze met zich meebrengt in het dagelijkse leven.
Bij ernstige fysieke klachten is het raadzaam om ook een arts of specialist te consulteren.

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij het Platform Rebalancing Nederland (PRN), meer informatie over deze beroepsvereniging kunt u vinden op www.rebalancing.nl