Stef Merlijn - Praktijk voor Coaching en Rebalancing - persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, stress

Persoonlijke achtergrondStef Merlijn - Praktijk voor Coaching en Rebalancing - persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, stress

Mijn naam is Stef Merlijn (1965). Ongeveer vijftien jaar van mijn beroepsleven heb ik gewerkt in de automatisering als bedrijfs- informatieanalist op grote ICT-projecten, veelal in de logistieke sector (o.a. voor Philips, IBM en Canon). In 2005 ben ik gestart met een eigen praktijk voor Coaching en Rebalancing.

Het omslagpunt

Iedereen heeft wel tegenslagen in zijn of haar leven te verwerken gehad. Soms loop je hier echter in vast. Zelf heb ik ook een moeilijke periode gehad waarbij ik met mezelf geconfronteerd werd. Juist in die periode ben ik me meer en meer op mijn eigen innerlijke gevoelswereld gaan focussen. Tijdens deze fase in mijn leven heb ik ook vaak nagedacht over de vraag: waar ligt mijn passie, wat wil ik echt doen in mijn leven?

Bewuster leven

Door me bewuster te worden van mijn eigen beperkende opvattingen en onbewuste patronen is het nu makkelijker om een ander te begeleiden in zijn of haar ontwikkeling. Soms heb je nu eenmaal wat hulp van buitenaf nodig.

Mijn passie

Gedurende dit hele proces is het me steeds duidelijker geworden dat een groot deel van mijn passie ligt in het begeleiden van anderen met hun bewustwordingsproces. Vaak zit het in de kleine dingen die ik doe, die ervoor zorgen dat er iets duidelijk wordt of op z'n plaats valt.

Beroepsopleiding

Om mensen professioneel te kunnen begeleiden heb ik tevens de 3-jarige beroepsopleiding Rebalancing afgerond. Maar de ervaringen in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling blijken veel waardevoller te zijn tijdens het begeleiden van anderen.