Stef Merlijn - Praktijk voor Coaching en Rebalancing - persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, stress

Coaching

De persoonlijke situatie

De situatie waarin jij je bevindt, is vaak een bron van informatie. Het overkomt immers jou en niet jouw collega of buurman. Wanneer je in staat bent deze bron van informatie te doorgronden, dan spreken we van inzicht en bewustwording. Tijdens een coachtraject zal de persoonlijke situatie gebruikt worden om de dieperliggende betekenis te achterhalen.
Bij het onderzoeken van de situatie gebeurt het vaak, dat anderen de schuld krijgen. Zij doen iets waarbij jij je onprettig voelt. Je kunt de ander echter niet veranderen, maar de manier waarop jij op bepaalde situaties reageert wel. Hierbij is het van belang dat jij de verantwoordelijkheid neemt voor jouw belevingswereld.
 

Situaties waarbij ik jou kan begeleiden zijn onder andere: Wanneer je ...

 • steeds tegen dezelfde problemen aanloopt
 • problemen hebt in de relationele sfeer
 • moeite hebt met het maken van keuzes
 • moeite hebt om je grenzen aan te geven
 • last hebt van vermoeidheid, lusteloosheid of onrust
 • last hebt van spanningen, stress of je depressief voelt
 • twijfelt over de zin van je leven
 • last hebt van negatieve gedachten (oordelen over jezelf en anderen)
 • meer contact wilt hebben met je gevoel (leren met je emoties om te gaan)
 • jezelf wilt ontwikkelen; persoonlijk, zakelijk en/of spiritueel
 • angsten wilt loslaten
 • oude blokkades wilt opruimen
 • weer wilt leven in plaats van overleven

Het vraagt veel moed om naar jezelf te kijken, maar het is het meer dan waard!
 

Bedrijfmatige Coaching

Bij bedrijfsmatige Coaching wordt voornamelijk de werksituatie bekeken. We bespreken problemen of situaties binnen de arbeidsrelatie. In dit traject help ik jou om inzicht te krijgen en je bewust te worden over jezelf. Je krijgt als het ware een spiegel voorgehouden waardoor jouw visie en beslissingen duidelijker worden en meer diepgang zullen krijgen. Hierdoor zul je efficiënter en met meer plezier kunnen werken.

Individuele Coaching

Deze vorm van Coaching is meer gericht op de privé-situatie. Aangezien je jezelf ontmoet in het contact met anderen staan relaties hierbij centraal. Vooral liefdesrelaties kunnen behoorlijk confronterend zijn. Bij individuele Coaching help ik jou om te onderzoeken waarom je in het contact met een ander een bepaalde ervaring hebt. En hoe je daar anders mee om kunt gaan. Vandaar dat je ook in dit traject een spiegel wordt voorgehouden, waardoor jij je bewuster kunt worden van wat en waarom je bepaalde dingen doet en ervaart.

Coaching algemeen

Coaching is iedere keer weer een ontmoeting tussen twee mensen. Iedere ontmoeting is weer geheel nieuw en dat is precies wat Coaching zo'n fascinerend beroep maakt. Het leven bestaat niet alleen uit prettige gebeurtenissen en de persoonlijke situatie (zakelijk en/of privé) is soms moeilijk te accepteren. Er kunnen allerlei verschillende emoties aangeraakt worden, die je misschien liever niet wilt voelen (of zelfs niet kunt voelen), zoals: verdriet, boosheid, jaloezie en eenzaamheid. Tijdens een ontmoeting ligt de nadruk op het aanwezig zijn bij wat er leeft (het is er toch al). Pas dan is er sprake van een authentiek contact. Dit is dan ook het vertrekpunt van ieder coachgesprek.

Als coach werk ik intuïtief en zijn de beschikbare technieken van ondergeschikt belang. Tijdens het gesprek proberen we meer inzicht te krijgen waar bij jou het probleem ligt en van daaruit wordt in het moment besloten welke weg we gaan bewandelen. Iedereen zit immers anders in elkaar en wat voor de een werkt hoeft niet voor de ander te werken. Dit is de reden dat een coachtraject nooit hetzelfde verloopt. Wat centraal staat is het boeken van resultaat. Daarom is het belangrijk dat er een manier van werken gekozen wordt die voor jou veilig is en je de ruimte geeft om je open te stellen. Dan kunnen er mooie dingen gebeuren...

Wanneer jij verandert, zal jouw omgeving vanzelf mee veranderen.

Combinatie met Rebalancing (werken met het lichaam)

Naast het coachen in gespreksvorm is het ook mogelijk om dit te combineren met Rebalancing.